Frankrike 1997

27 av Gillets medlemmar åkte till Mussidan i Frankrike på en 9 dagars resa 1997. Första dagen flög vi till Paris och åkte sedan buss till Mussidanmed ankomst mitt i natten,där vi mottogs av våra värdar.

Efter lunch andra dagen blev det museibesök. Dagen avslutades med dans.

Dag 3 ägnades åt ett besök i Bergerac där statyn av Cyrano de Bergerac beskådades. Även ett besök på Chateau de Monbazillac med genomgång av vinframställning och tillhörande vinprovning hanns med.

På kvällen hade vi dansuppvisning tillsammans med franska dansvänner i Mussidan.

 

Dag 4 lördag var marknadsdag med ett besök på Chateaux de Montreal. några spelade golf.

Dag 5 den stora folkfesten i Villafranche, en heldag med parader, marknad och folkdanser. Här uppträdde folkdansare från norra Sverige, södra Frnkrike, norra Italien och norra Spanien. Våra svenska folkdräkter väckte ett otroligt intresse, särskilt damernas färgglada dräkter och herrarnas näbbskor.

Dag 6 utflykt till Perigueux huvudort i Dordogne. På kvällen bjöd vi på svenskt smörgåsbord som blev mycket uppskattat, problem uppstod med den svenska osthyveln.

Dag 7 gjorde vi en utflykt till Bordeaux, på vägen dit besökte vi Medoc Frankrikes vinhjärta.

Även dag 8 blev kulturell, en utflykt till grottorna i Lascaux företogs. På grund av risk för miljöförstörningar har man byggt enkopia av de riktiga grottorna. Denna används för turistbesöken.

Dag 9 ägnades åt shopping, packning och långlunch. På kvällen hölls avskedsfest där det utbyttes gåvor och tal hölls. Det blev naturligtvis mycket dans på kvällen.