Bohuslän 2001

39 medlemmar reste till Göteborg den 15 - 18 juli 2001 för att besöka Letsegårdens Hembygdgille och delta i Dans-och Folkmusikfestivalen i Bohuslän. De flesta åkte tåg och bodde på Kvibergs vandrarhem under besöket. Många passade också på att förlänga vistelsen i Göteborg eller att fortsätta till andra destinationer. Besöket inleddes fredag den 15 juni med samkväm, med dans förstås, tillsammans med Letsegårdens Hembygdsgille.i klubbstugan vid Lemmingsvallen. Stugan ligger inom gångavstånd från Kvibergs. Vi fick lära oss några västsvenska danser och fick också tillfälle att visa några av våra danser från Norrbotten.

Under lördagen dansade vi på Hönö Klova och Källö Knippla tillsammans med Letsegårdens dansare. Resan ut till Källö gick med fiskebåt. Medlemmar från Öagillet på Öckerö agerade båtvärdar. Tyvärr regnade det så att programmet fick kortas något. Under lördag eftermiddag deltog vi i dansuppvisningar på Nimbusgården på Öckerö.

Lördagkväll hade våra värdar anordnat samkväm i Gräfsnäsgården i Slottskogen.

Söndag ägnade vi åt en rundtur med buss där bla ett besök på Gunnebo slott ingick. En av medlemmarna i Letsegårdens Hembygdsgille ställde upp som busschaufför.

Sammanfattningsvis hade vi en mycket lyckad resa och blev mycket väl omhändertagna av våra värdar i Letsegårdens Hembygdsgille som naturligtvis fick en inbjudan att besöka oss i Piteå.